Pressemeddelelse
28. februar 2019
 
 
 
 
 
 

Næstved får midlertidig Havnebutik i Boderne

 
 
 
 

Den 8. marts åbner byens nye Havnebutik, hvor der bliver skabt rum til at snakke, udvikle og bygge havn.

 
 
 
 

Christian Lærke Christensen, Thore Rytter Klitgaard og Anna Hedegaard Meyer fra Plan-afdelingen i Næstved Kommune vil blandt andet bemande Havnebutikken i Boderne.

 
 
 
 

Næstved Byråd har igangsat en proces for at undersøge, hvordan der kan skabes en ny bydel på de eksisterende havnearealer. Denne udvikling skal ske på baggrund af så god en inddragelse af borgere og aktører som muligt, derfor vil der fredag den 8. marts åbne en såkaldt Havnebutik i Boderne på Sct. Peders Kirkeplads.

 

Det er medarbejdere fra kommunens Plan-afdeling, der bemander Havnebutikken, og her vil det være muligt at se billeder og idéer på, hvad der kan ske på de bynære havnearealer, man kan komme med input til udviklingen af området samt tegne sine egne idéer eller bygge dem med LEGO. Derudover bliver hele Næstved Havns historie fra stenalderen til nu præsenteret i en gennemgribende gennemgang, der løfter sløret for de mange spændende perioder, havnens historie har været igennem.

 

- Vi ser meget frem til at åbne dørene for vores nye Havnebutik og høre hvad borgerne tænker om havnen og de muligheder som de ser ligger i dette område. Vi har rigtigt gode erfaringer med at skabe rum for dialog på denne måde fra Bymidteværkstedet, som vi åbnede i 2015 i forbindelse med den intensive inddragelse, som vi lavede i forhold til udviklingen af bymidten. Og med både den store fortælling om havnens historie og muligheden for at bygge Lego for både børn og barnlige sjæle, håber vi, at der skabes et sted, hvor alle byens borgere har lyst til at kigge forbi, fortæller arkitekt og projektleder i Næstved Kommune, Thore Rytter Klitgaard, der lover en kop kaffe og lidt kage til alle, der kigger ind i Havnebutikken.

 

Havnebutikken åbner fredag den 8. marts kl. 12.00 og vil også holde åbent lørdag den 9. marts kl. 10-15. Derefter vil havnebutikken have åbent alle hverdage samt den første lørdag i hver måned fra kl. 10-15 til og med maj, hvor der bliver truffet politisk beslutning om det videre arbejde med Næstved Havn.

 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thore Rytter Klitgaard, arkitekt og projektleder, tlf. 5588 6001, mail: thkli@naestved.dk